Тропическа буря със силен вятър и дъжд се разрази днес в Северните

...
Тропическа буря със силен вятър и дъжд се разрази днес в Северните
Коментари Харесай

Тропическа буря доведе до евакуации във Филипините

Тропическа стихия със мощен вятър и дъжд се развихри през днешния ден в Северните Филипини. Най-малко двама души са ранени, а президентът затвори учебни заведения и държавни здания в столицата и в отдалечените провинции, съобщи Асошиейтед прес.

Тропическата стихия " Ма он " връхлетя град Маконакон в провинция Исабела тази заран с непрекъснати ветрове със скорост от 110 километра в час и пориви до 150 км/ч. Очаква се бурята да доближи и северозападните елементи през северните провинции, преди да идната нощ да премине над страната, казаха синоптиците.

Въпреки че силата на бурята беше почувствана основно в северния завършек на региона Лусон, президентът Фердинанд Маркос-младши взе защитни ограничения. Той прекрати образователните занятия във всички държавни учебни заведения, както и работата на държавното управление в гъсто популации регион към столицата Манила и в шест отдалечени провинции.

  " Проливните дъждове съставляват вероятен риск за популацията ", сподели прессекретарят Трикси Крус-Анхелес. Милиони възпитаници се върнаха на учебно заведение присъствено след две години пандемия от коронавирус, само че в този момент са принудени да си останат у дома поради метеорологичните условия.

Двама души пострадаха, откакто бяха ударени от съборени от вятъра дървета в провинция Кагаян, оповестиха от службата за справяне с бедствия. Повече от 500 души бяха евакуирани от села, намиращи се в Кагаян и близки провинции, застрашени от неочаквани наводнения, свлачища и придошли реки. Някои от провинциите, които са в обсега на бурята, още се възвръщат от вредите, породени от мощното земетресение предишния месец. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР